Zilele trecute, președintele raionului, Anatoli Ichim, și vicepreședintele raionului, Iurie Mihaescu, au efectuat vizite de lucru în comuna Plopi și satul Soianovca, pentru a se documenta, la fața locului, despre mersul lucrărilor de construcție a bisericilor de stil ortodox-creștin și necesitățile localnicilor.

  În satul Hârtop, împreună cu primarul comunei Plopi, Anatolie Todorov și un grup de localnici conducerea raionului a discutat despre procesul de construcție a lăcașului, etapa la care s-a ajuns, dar și despre greutățile întâmpinate. Donațiile acumulate de cetățenii comunei, aproximativ 83 mii lei, au fost investite în lucrările de fundație, care au fost finalizate cu succes. Etapa următoare, de construcție propriu-zisă a pereților și acoperământului, va demara în luna martie-aprilie. Președintele Anatoli Ichim, a discutat cu locuitorii aflați la fața locului despre necesitățile lor și le-a mulțumit pentru inițiativa și efortul depus în promovarea valorilor creștine și transmiterea lor către tinerele generații.

  A urmat deplasarea în satul Stoianovca, unde s-a alăturat și Dumitru Vrabie, medic-șef al CSP Cantemir. Prima vizită a fost efectuată în cadrul IP Gimnaziul ,,Ivan Vazov”, întâmpinați de managerul instituției, Maria Crestnicov. Au fost verificate și evaluate la cel mai înalt nivel condițiile din cantina școlară și sala de sport, de asemenea, tot ce ține de blocurile sanitare, corespunde cerințelor conform normelor în vigoare. Vizita a continuat cu discuțiile cu primarul localității, Ivan Barbarov și profesorii gimnaziului. Ulterior, îmreună cu reprezentanții instituției, a fost vizitat lăcașul de cult, care este situat vizavi de gimnaziu. Oaspeții au fost întâmpinați de parohul bisericii și voluntarii ce efectuează lucrările. Localnicii s-au alăturat în discuțiile avute de președintele raionului, au fost adresate întrebări și expuse doleanțe. În lăcașul sfânt, necătând la faptul că pe interior lucrările de finisare abia au început, iar condițiile sunt nefavorabile, se desfășoară déjà slujbele religioase, ceea ce demonstrează evlavia localnicilor, tradițiile creștine  și valorile familiale care sunt păstrate și transmise urmașilor.

  Primarul localității, a mulțumit conducerii raionului pentru  suportul acordat în dezvoltarea localității, receptivitatea de care se dă dovadă atunci când intervin unele chestiuni stringente de rezolvat, iar localnicii s-au arătat bucuroși de vizită și de faptul că li se oferă posibilitatea de a discuta direct cu administrația locală de nivel II nu doar în campaniile electorale, mulțumind pentru repararea drumurilor din localități și susținerea de care beneficiază. La finalul vizitei, parohul bisericii a invitat oaspeții la  deschiderea oficială a lăcașului.Vicepreședintele raionului, Iurie Mihaescu, a reiterat locuitorilor ambelor comune importanța procesului de vaccinare și necesitatea de respectare a măsurilor sanitare.

 Svetlana Patraman, auditor intern, aparatul președintelui raionului

 

Imprimare