Luni, 30 mai, după o pauză de doi ani, cauzată de pandemia Covid-19, la Casa raională de cultură “N.Sulac”, într-un cadru festiv, s-a desfășurat Gala Olimpicilor, ediția 2022, prin care conducerea raionului, Direcția Generală Învățământ (DGÎ) au adus un omagiu profesorilor și elevilor acestora, care au obținut performanțe la olimpiadele raionale și republicane.

 Evenimentul a întrunit elevi, profesori, manageri şcolari, părinţi, dar și oaspeți de onoare – președintele raionului Cantemir, Anatoli Ichim, vicepreședintele raionului, Emil Pupăzan, șefa DGÎ, Tatiana Cechir.

 Președintele raionului, Anatoli Ichim, șefa DGÎ, Tatiana Cechir au adresat mesaje de felicitări și urări de bine pedagogilor și elevilor, ale căror performanțe duc hăt departe faima instituțiilor de învățământ din raionul Cantemir, genericul evenimentului fiind unul profund semnificativ – “De neamul Cantemirenilor”, adică, încă un prilej de mândrie pentru numele domnitorului Moldovei, scriitorului și filosofului cu renume mondial, Dimitrie Cantemir, al cărui nume îl poartă orașul și raionul nostru.

 A urmat ceremonia de menționare a laureaților, care în semn de apreciere și recunoștință au primit Diplome de Excelență, Medalii și premii bănești, distincțiile fiind înmânate, respectiv, de către dnii A.Ichim și E.Pupăzan și dna T.Cechir, inclusiv, mențiuni din partea Ministerului Educației pentru performanțe deosebite. 

 Gala Olimpicilor marchează o totalizare a eforturilor depuse pe parcursul anului atât de elevi și profesori, de managerii instituțiilor de învățământ, care fac tot posibilul ca să creeze condiții decente de instruire și educație pentru a motiva elevii să facă carte, să-și conitune studiile la instituțiile de învățământ superior, pentru ca, obținând o specialitate, să rămână acasă și să-și construiască viitorul aici, în raionul Cantemir sau în alte localități din țară. Pentru aceasta, managerii instituțiilor de învățământ și cadrele didactice trebuie să asigure în procesul de predare-învățare și spiritul patriotic care, cu siguranță va consolida efortul comun de pregătire a unei generații demne de predecesorii săi. Doar studiile de calitate și investițiile care se fac în acest domeniu, pot garanta actualilor elevi un viitor mai bun și un statut prestigios doar în țara natală.

 Cu ocazia evenimentului, în holul Casei de cultură a fost vernisată și o expoziție de lucrări ale Centrului de Creație a Copiilor și a Școlii de Arte „Valeriu Hanganu” din Cantemir.

 Ion Domenco

Imprimare