Tradiționalul Concurs „Bravo-Bravissimo” – un variat, captivant și interesant program de divertisment – dansuri, melodii, teatru etc-  desfășurat, anual, de către Consiliul Raional (Secția cultură și Turism) Cantemir și Casa raională de Cultură „Nicolae Sulac”, a devenit un eveniment cultural de anvergură, la care participă un număr tot mai mare de concurenți din localitățile cantemirene, raioanele vecine, dar și din țara vecină – România, județul Bacău.

    Spre marea bucurie și revelație a publicului spectator, fiecare din cele 8 cupluri au demonstrat aptitudini, har și talent,  creativitate, ingeniozitate, inteligență, coregrafie și evident, frumusețe, astfel, încât cei prezenți în sala arhiplină au avut parte de o seară de vis, cum și se cuvine în luna Dragostei, spectacolul fiind axat și pe apropiata sărbătoare, Dragobetele. 

     Programul concursului, elaborat de către Parascovia Rusu, metodist superior, Casa de Cultură, și moderat cu iscusință de către Doina Argint și Ion Roșu, a inclus creații proprii, prezentare artistică, inteligență,  masa romantică, dansuri, pantomime, versuri și cântece inspirate din cel mai frumos, sublim sentiment al omenirii – dragostea.  

   Evoluarea cuplurilor a fost apreciată înalt, la justa valoare,  de către juriul evenimentului, în frunte cu președintele raionului, Anatoli Ichim, care a menționat prestația reușită a concurenților, subliniind  importanța conservării, promovării tradițiilor și obiceiurilor neamului,   transmise  generațiilor următoare pentru păstrarea și dăinuirea acestora.

    Fiecare cuplu s-a remarcat printr-un artistism de valoare. Într-un final, membrii juriului au decis că Premiul Mare, Trofeul- „Bravo-Bravissimo”,ediția 2023, să fie decernat perechii Delia Racu- Răzvan Ciudin, din județul Bacău, România,  înmânat, în aplauzele asistenței, de către președintele juriului, președintele raionului, Anatoli Ichim.

    De remarcat, că și fiecare participant s-a învrednicit de diplome, trofee, buchete de flori, medalii și cadouri – Anastasia Beșleagă – Lucian Perju, Andriana Beșleagă – Paul Costanda, Marina Doina – Maxim Munteanu, Vlada Siloveț – Vasile Iancev, Nicoleta Capra – Octavian Popov, Roberta Daria Pâslaru – Denis Ștefan și Emilia Movilă – Denis Stelea.

    Text și imagini: Ion Domenco

Imprimare