Tradițional, în a treia duminică din luna iunie, în Moldova este sărbătorită ,,Ziua Profesională a Lucrătorului Medical și a Farmacistului” .

     Cu acest prilej la data de 13.06.2024, la Casa Raională de Cultură ,,Nicolae Sulac” din or.Cantemir, a avut loc concertul festiv pentru personalul sărbătorit din raionul Cantemir.

     Pe scenă au evoluat artiștii: Anișoara Puică, Mihai Ciobanu, Vitalie Dani, Nelly Ciobanu, ansamblul de cântece şi dansuri „Enigma Romilor” de la Centrului de Cultură și Artă ,,Ginta Latina”/ Teatrul fără nume, municipiul Chișinău.  

     Mesaje de felicitare pe parcursul evenimentului au adresat: președintele raionului Cantemir, dl Pavel CULICOVSCHI, șeful IMSP Spitalul raional Cantemir, dl Anatolie RĂCILĂ,  șefa IMSP  Centrul de Sănătate Cantemir, dna Olga HÎȚU, șefa IMSP  Centrul de Sănătate Cociulia , dna Maia PUTREGAI.

     Pentru abnegație și profesionalism în domeniul ocrotirii sănătății populației și contribuție personală la dezvoltarea sistemului de sănătate din raionul Cantemir, președintele raionului a felicitat lucrătorii medicali și farmaciștii, a înmânat diplome de merit din partea Consiliului Raional Cantemir, instituțiilor medico-sanitare publice Centrelor de Sănătate Cantemir, Baimaclia, Cociulia, Ciobalaccia, Gotești; serviciului de ambulanță și asistență urgentă Cantemir, centrului de sănătate publică Cahul, raionul Cantemir și întreprinderilor în domeniul farmaceutic din raion: SRL REAL –LĂRGUȚA, SRL ALEX-ANDRI, SRL DENTALCHIR.

     Directorul artistic al Centrului de Cultură și Artă ,,Ginta Latina”/ Teatrul fără nume, municipiul Chișinău a felicitat invitații sărbătoriți și a oferit 40 de bilete gratuit la teatru, pentru personal medical și farmaciștii din raionul Cantemir, care va avea loc în ziua de 14.06.2024.  

       Invitații la sărbătoare s-au bucurat de un concert frumos de zile mari, bună dispoziție, atenție și felicitările oficialităților. Evenimentul festiv a coincis cu sărbătoarea religioasă ,,Înălțarea Domnului”, iar ploaia bună și multașteptată, care a fost ca o binecuvântare a cerului, a adus bucurie tuturor, chiar dacă în decurs de o oră, în timpul concertului, din cauza condițiilor meteo s-a deconectat lumina. Datorită generatorului de enerie electrică, adus operativ de la o instituție, concertul a continuat și artiștii au susținut cu bine programul artistic până la final. 

Text și imagini: Tatiana Baranov, specialist principal, serviciul de administrație publică aparatul președintelui raionului.

 

Imprimare