La data de 17 iunie 2024, Comisia Electorală Centrală a organizat la Cantemir Campania de informare „Cunoaște dreptul tău electoral!”.Evenimentul a avut loc în sala de ședințe et.VI, a Consiliului Raional Cantemir.

      Ședința a fost deschisă cu un cuvânt de salut, de către dl Pavel CULICOVSCHI, președinte al raionului Cantemir.

    Campania de informare a avut scopul familiarizării publicului țintă cu prevederile legislației electorale și ale cadrului normativ conex, cu accent pe organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale și a referendumului republican, inclusiv aspecte ce țin de întocmirea listelor electorale.

  Pe parcursul evenimentului a fost diseminată informația despre drepturile alegătorilor și cine poate candida la funcția de Președinte al Republicii Moldova și despre referendumul republican constituțional ș. a. Participanții au adresat un șir de întrebări cu referire la noile modificări ale legislației electoralela și au primit  răspuns .

    La întrunire au participat  peste 70 persoane invitate: reprezentanți ai autorităților administrației publice locale, serviciilor desconcentrate, alegători și organizații neguvernamentale.

Text și imagini: Tatiana Baranov, specialist principal, serviciul de administrație publică aparatul președintelui raionului.

    

Imprimare