Președintele raionulu, dl Pavel CULICOVSCHI, a participat la data de 30.05.2024, la inaugurarea Centrului de Tineret din comuna Lingura, raionul Cantemir. La deschidere a fost invitată și echipa Institutului pentru Inițiative Rurale (iRi) – unul dintre partenerii acestui proiect și reprezentanta Ambasadei SUA .

   Gazda localității, dl Sergiu ROMAN – primar, a salutat oficialitățile și a menționat oportunitatea și necesitatea Centrului de Tineret în zonă, pentru tinerii din localitățile rurale.

     Dna Natalia Dobrota, coordonatoarea Centrului și administratoarea ONG- ului „Lingureni cu suflet mare” a invitat președintele raionului, primarul comunei Lingura și tânăra Gabriella Moraru să inaugureze deschiderea oficială prin tăierea panglicii roșii.

     Cei prezenți la deschidere au făcut o vizită a incintei  Centrului și au inițiat discuții la masă rotundă. 

    Liderul grupului de inițiativă „Reușim împreună” – Gabriella Moraru, a făcut o mică prezentare a istoriei înființării acestui Centru. Dumneaei a remarcat că, deschiderea acestui centru a fost rezultatul unei idei de proiect câștigate de echipa „Tinerii Moldovei” (formată din tineri din Lingura și Tartaul), în cadrul primului Hackathon din mediul rural, desfășurat în vara anului 2022, la care au participat 12 echipe, cu suportul partenerului ,,Împuternicirea Tinerilor din Mediul Rural – #YEP”.

      Dna Natalia Dobrota a menționat că,  obiectivul principal al acestui Centru este ca tinerii să poată participa la o gamă largă de activități, la jocuri de societate și la ateliere de scriere de proiecte, dezvoltându-și abilități de implicare în viața socială și decizională a comunității. Centrul este locul perfect pentru a socializa, a învăța lucruri noi și a dezvolta inițiative, care vor avea impact pozitiv asupra comunității și tinerilor, pentru a deveni cetățeni responsabili și promotori ai schimbării pozitive în comunitățile lor.    

Text: Roman BACARJI,   specialist principal, responsabil de tineret și sport, aparatul președintelui raionului.


Imprimare