În fiecare an, la data de 18 mai, în Republica Moldova este sărbătorită Ziua Internațională  a Muzeelor. Această zi nu este doar o ocazie de celebrare, ci și un moment de profundă recunoștință față de cei care lucrează neobosit pentru a conserva moștenirea culturală și istorică a umanității. Prin eforturile lor, suntem capabili să facem legătură între trecutul îndepărtat și prezentul nostru vibrant, înțelegând mai bine cine suntem și de unde venim.

     De Ziua Internațională a Muzeelor, colaboratorii Secției Cultură și Turism au efectuat o vizită la Muzeul de Istorie din orașul Cantemir, unde, în calitate de oaspeți în templul conoașterii pe care îl reprezintă muzeul, fiecare dintre noi a avut ocazia de a se conecta cu marele minți și suflete ale trecutului. Muzeograful, d-nul Valeriu Ambrosi, a vorbit despre obiectele expuse în cadrul muzeului, încurajându-ne să privim dincolo de cotidian, să redescoperim bucuria și angajamentul de păstrare și împărtășire a cunoștințelor pentru generațiile viitoare.

      Să le mulțumim custozilor acestei vaste comori de cunoaștere și Vă îndemnăm să ne angajăm în susținerea și valorificarea muncii lor esențiale.

Text și imagini: Tabureanu Alina, specialist principal Secția Cultură și Turism.

Imprimare