În ziua de Joia Mare, în centrul raional Cantemir a fost organizat un Târg Pascal. Evenimentul a constat dintr-o expoziție-târg a produselor agroalimentare de origine vegetală și animalieră: Legume și fructe proaspete și conservate autohtone;Produse din carne; Miei, iezi, păsări sacrificate și vii;Lactate, ouă; Produse patiserie/panificație; Miere de albini și produse apicole;Obiecte de artizanat, articole ale meșterilor populari din localitățile cantemirene, precum și din raioanele învecinate. Vizitatorii au putut descoperi, la căsuțele și ghișeele improvizate din Piața Independenței o gamă largă de produse agroalimentare, produse culinare, patiserie, obiecte meșteșugărești. Aici au fost expuse produse tradiționale, precum cozonac, pască, brânzeturi, produse procesate din carne, cârnați, fructe, legume, vinuri, miere, pește, ouă încondeiate și decorate tradițional, obiecte din piele, ceramică, sticlă și lemn, accesorii și decorațiuni pentru masa de Paște, prăjituri și biscuiți de casă, alte produse alimentare.

 În mod tradițional, în satele din sudul țării Învierea Domnului este însoțită de ritualuri de familie, cum ar fi coacerea și decorarea cozonacilor, vopsirea ouălor, completarea coșului de Paști, slujba de Paști în biserici, de unde creștinii revin acasă cu Sfânta Lumină a Învierii. Acesta este momentul când fiecare creștin face fapte bune, le aduce bucurie celor dragi.

În imagini: Președintele raionuluui, Anatoli Ichim, în preajma unui ghișeu improvizat, unde sunt vernisate accesorii solicitate în cadrul Sărbătorilor Pascale; secvențe de la Târgul de Paște.

Imprimare