Prezentare de cărți „Lacrima Basarabiei”, ,,Dorul – izvor tămăduitor” și ,,Nistru curge, amintirile rămân”, autor- Ion Domenco, scriitor, jurnalist și publicist.

39

      La data de 22 martie 2024, Biblioteca Publică Raională Cantemir, a găzduit un eveniment inedit, prezentarea cărților „Lacrima Basarabiei”, ,,Dorul – izvor tămăduitor” și ,,Nistru curge, amintirile rămân”, autor – scriitorul, jurnalistul, publicistul Ion Domenco. Evenimentul a fost organizat în contextul celei de-a VI-a ediții a Programului Național Lactura Central. Moderatoarea evenimentului, dna Zinaida Surdu, bibliotecară, Biblioreca Publică Raională, a străduit să transpună publicul în lumea cărții lui Ion Domenco, opera căruia e de un colorit valoric bogat, e pătrunsă de admirație, de profunzimea gândului de tot ce e frumos și sfânt.

      A fost o atmosferă perfectă pentru o întâlnire de suflet. La eveniment  au participat peste 50 de participanți- bibliotecari, oameni de cultură, elevi, profesori. Publicul a fost delectat cu lucrările  prezentate. Astfel de activități au menirea să sensibilizeze curiozitatea pasionaților de lectură și să trezească tinerei generații dragostea de plai, neam, tradiție, istorie, de tot ce e frumos și ne reprezintă ca băștinași.

      Evenimentul a fost onorat de prezența președintelui raionului Cantemir, dl Pavel CULICOVSCHI, vicepreședinții raionului, dl Petru GANDRABUR și dl Dumitru MURANEVICI, care au adus mulțumiri dlui Domenco pentru activitatea literar-publicistică, au menționat că cuvântul este instrumentul diplomatic și ambasadorul de valoare a scriitorului, iar acest har este mânuit cu înțelepciune, măiestrie și simplitate în publicațiile acestuia.

       Participanții la eveniment au remarcat calitățile multiple ale scriitorului, l-au aplaudat și i-au mulțumit pentru aportul său nobil și sacru de a împărtăși evenimente, stări  trecute prin filiera sufletului, fiind îndrăgostit  de familie, oameni, de baștină, țară și tot ce este frumos și important în esența devenirii sale firești în calitate de jurnalist, publicist și scriitor.

Text și imagini: Tabureanu Alina, specialist principal Secția Cultură și Turism.


Imprimare