Prima / Informaţii utile / Anunţuri  /  Facilitati pentru tineri antreprenori

Facilitati pentru tineri antreprenori imprimare

19.02.2020      

Tinerii antreprenori pot accesa credite cu dobândă redusă prin Programul „Facilitatea de Creditare a Tinerilor”

Tinerii antreprenori vor putea accesa în continuare credite cu dobândă redusă prin intermediul Programului „Facilitatea de Creditare a Tinerilor”, fondurile de finanțare în acest sens fiind suplinite cu 100 de milioane de lei pentru anul curent. Rata maximă pentru beneficiari nu va depăși 6,5%, informează Ministerul Finanțelor.

Programul extins are scopul de a susține tinerii antreprenori în capitalizarea inițială a afacerilor lor private, de a crea noi locuri de muncă, ținând cont de necesitatea acordării sprijinului suplimentar acestora prin reducerea dobânzilor la creditele noi contractate prin băncile comerciale, au precizat surse de la Ministerul Finanțelor.

Beneiciari ai Programului pot deveni persoanele fizice sau juridice cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 ani care dețin cel puțin 75% din proprietatea întreprinderii/afacerii. Suma maximă a unui împrumut este de 1,5 mln lei. Pentru a păstra ratele promoționale, afacerile, întreprinderile, sub-împrumuturile tinerilor nu se vor cesiona, dărui, sau înstrăina în primii 2 ani de acțiune a creditului, urmând scopul implementării cu succes a afacerii finanțate. Domeniile de activitate eligibile sunt atât afacerile în agricultură în zonele rurale, cât și în alte domenii de activitate eligibile pe tot teritoriul țării, inclusiv afaceri noi înregistrate.

Reamintim că, rata dobânzii la creditele în cadrul Programului este redusă cu cel puțin 2 puncte procentuale în raport cu rata dobânzii de referință a altor surse de finanțare. Ratele fixe diminuate în cadrul Facilității de Creditare a Tinerilor se vor aplica atât pentru băncile intermediare, cât și pentru toți beneficiarii finali pentru întreaga perioadă de acțiune a împrumutului subsidiar.

În prezent, în cadrul Programului participă 11 instituții bancare.

 Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin