Prima / Informaţii utile / Anunţuri  /  Utilizarea durabila a produselor de uz fitosanitar

Utilizarea durabila a produselor de uz fitosanitar imprimare

19.02.2020      

Cerințele privind utilizarea durabilă a produselor de uz fitosanitar sunt publicate în Monitorul Oficial

 

Hotărârea de Guvern pentru aprobarea Cerințelor privind utilizarea durabilă a produselor de uz fitosanitar a fost  publicată în Monitorul Oficial de vineri, 14 februarie. Documentul transpune prevederile actelor structurilor europene de stabilire a unui cadru de acţiune comunitară în vederea utilizării durabile a pesticidelor.

Conform deciziei, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, în colaborare cu cel al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor şi instituțiile de cercetări în domeniu, va elabora Planul naţional de acţiuni privind diminuarea riscurilor asociate utilizării produselor de uz fitosanitar, pe un termen de 5 ani.

Planul conţine obiective cantitative, măsuri şi termene în vederea reducerii riscurilor şi a efectelor utilizării produselor de uz fitosanitar asupra sănătăţii umane şi a mediului, măsuri de promovare a implementării şi dezvoltării gestionării organismelor dăunătoare, precum şi a unor abordări sau tehnici alternative, pentru reducerea dependenţei de utilizarea produselor de uz fitosanitar.

Obiectivele Planului naţional de acţiuni se stabilesc în funcție de domeniile de interes și anume: protecţia lucrătorilor, protecţia mediului, reziduurile de produse de uz fitosanitar, utilizarea tehnicilor specifice și pentru culturi specifice.

 

 Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin